başlıktaki tüm entry'leri göster
#10653
diyelim ki 30 nisan 1945'de hitler kafasına sıkmadı, nazi almanyası da 8 mayıs 1945'te yenilgiyi kabullenmemiş olsaydı. bir şekilde normandiya çıkartmasında müttefikler galip gelmeseydi. almanlar bir şekilde moskova'ya kadar ulaşıp stalin'i canlı olarak yakalayıp yaksalardı. sizce ne olurdu? muhtemel olacakları bir sıralayalım.

-sovyetlerin işgali sonucu müttefikler iyice güç kaybedecekti. almanlar ise batıya gerekli olan askeri gücü bir an önce takviye edecekti.
-bu takviye edilen askeri güç sonucu birleşik krallık daha fazla dayanamazdı. zira londra bombardımanlar sonucu yerle bir olmuştu, ülke bitap düşmüştü.
-hitler, motorlu araçları için gerekli yakıtı sovyetlerde elde edeceği için çok büyük bir güç elde edecekti. ancak ingiltere bu duruma karşı biraz hazırlıklıydı. eğer petrol kaynakları ele geçirilmiş olsaydı ingiltere bu alanların bir kısmını bombalamaya hazırdı.
-savaş sonrası günümüzde en büyük güç muhtemelen almanya olacaktı
-hitler hızını alamayıp sovyetlerden sonra ilk olarak batıya, sonra da asya kıtasına ve orta doğu'ya dalacaktı. özellikle de türkiye ve azerbaycan gibi ülkeleri kıskacına aldığını biliyoruz. ancak bu savaşın bir sonu mutlaka olacaktı. zira abd gücü faktörü var.
-soğuk savaş olmayacaktı. almanya abd arasında bile olmazdı çünkü hitler savaşın sıcağını seven bir psikopattı
-bugün dünyanın tarihini ve kaderini müttefik devletler değil, miğfer devletler çizmiş olacaktı.
-muhtemelen savaş abd ve almanya'nın karşılıklı anlaşmasıyla sona erecekti. zira almanya'nın denizaşırı abd'ye karşı koyacak gücü yoktu. japonya ise yeteri kadar iyi değildi. abd'de olan atom bombası ise tüm dünyaya diz çöktürecek seviyedeydi.
-abd'nin atom bombasını ilk olarak japonya üzerinde denediğiniz farz edelim. almanya ve italya bu konuda mutlaka gerekli adımları atacak ve abd'nin suyuna gidecekti. ancak abd sadece atom bombasıyla kazanamazı. bu nedenle ülkeler mutlaka anlaşmış olacaktı.
-komünizm 1900'lü yılların ortasında dünyadan tam olarak silinmiş olacaktı.
-rusya; japonya, almanya ve italya arasında bölüştürülecekti.


aklıma gelen muhtemel olaylar bu kadar.